Koper włoski owoc

Koper włoski owoc 100g

Koper włoski, zwany również jako fenkuł włoski, koper słodki (Foeniculum vulgare Mill.) – gatunek rośliny dwuletniej, czasem byliny, zaliczany do rodziny selerowatych.
Swoim właściwościom leczniczym już dawno znalazł zastosowanie w medycynie naturalnej. W starożytnej Grecji i Rzymie stosowano go przeciw kolkom, bólom głowy i w chorobach skóry. Podobno gladiatorzy tuż przed walką nacierali swoje mięśnie wyciągiem z nasion fenkułu, gdyż wierzyli w ich wzmacniające działanie.
W medycynie ludowej koper włoski wykorzystywany jest za działanie przeciwzapalne, antybakteryjne, przeciwskurczowe, uspokajające i wykrztuśne. Koper włoski działa wiatropędnie, pobudza wydzielanie żółci i soku żołądkowego, jest więc świetnym remedium na problemy z trawieniem. Napar z kopru włoskiego podawany jest też niemowlętom cierpiącym z powodu bolesnych kolek. Zawarte w koprze włoskim substancje mają właściwości rozkurczowe i przeciwbólowe i świetnie złagodzą ból brzucha.

Koper włoski:

  • wspomaga apetyt i trawienie
  • wspiera zdrowie przewodu pokarmowego
  • pomaga w utrzymaniu komfortowego cyklu miesiączkowego
  • wspomaga produkcje mleka matki
  • ma kojący i przyjemny wpływ na gardła

Składniki: Ekologiczny owoc kopru włoskiego (Foeniculum vulgare Mill.) 100%.

Masa netto 100g.

Kraj pochodzenia – Polska

Cena: 10,47zł

Zobacz w sklepie