Pierś z kurczaka w orzechowej panierce od fiolkowa kuchnia malgorzaty .wordpress.com
Soczysta pierś z kurczaka marynowana w odrobinie lawendy. Aromatyczna orzechowo – sezamowa panierka nadaje jej intensywnego i oryginalnego smaku.
Składniki
pierś z kurczaka
szczypta lawendy firmy EcoBlik
2 łyżki oleju
1 łyżeczka tymianku
ok. 1/2 szkl zmielonych orzechów
1/3 szkl sezamu
1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Do oleju dodajemy lawendę, ale naprawdę niewielką ilość i tymianek.
3. Pokrojone mięso nacieramy marynatą. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie, dokładnie oczyszczamy, szczególnie z kwiatów lawendy. Ich aromat mógłby całkowicie zdominować smak kurczaka.
4. Sezam oraz zmielone orzechy mieszamy. Panierujemy w nich kawałki piersi i smażymy na suchej, rozgrzanej patelni.
O autorce wpisu:
O autorce wpisu:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/
« wróć