Papryka faszerowana kaszą jaglaną od polskazupa.pl
Dzisiaj kolejna propozycja na proste i bardzo malownicze danie z piekarnika. Połączyłam moje ulubione smaki. Ciekawe czy wam to połączenie przypadnie do gustu?
- 4 – 5 strąków czerwonej papryki
- 1 szkl suchej kaszy jaglanej EcoBlik
- 100 g sera halloumi
- 3 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki rodzynek
- natka pietruszki
- ostra papryka
- kumin
- sól
Kaszę jaglaną ugotować. Ser pokroić w kostkę, zostawiając kilka plastrów do położenia na wierzchu. Kaszę wymieszać z przyprawami, serem, rodzynkami, słonecznikiem i posiekaną natką pietruszki.
Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Do każdej nałożyć kaszę, przykryć plastrem sera.
Piec w 180 ºC przez 35 – 40 minut.
Smacznego :)
O autorce wpisu:
Kuchnią i żywieniem interesowałam się od zawsze. Po maturze oczywistym wyborem były dla mnie studia na wydziale Żywienia Człowieka i Konsumpcji. Wiedzę tam zdobytą pogłębiłam kilka lat później na tym samym wydziale na studiach podyplomowych Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne. Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci. Blog kulinarny prowadzę od ponad roku. Przepisy pojawiające się na nim są z reguły proste i szybkie w przygotowaniu. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tam coś dla siebie.
« wróć