Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami od izabela w kuchni.blogspot.com

« wróć

Kaszę jaglaną warto jeść ponieważ jest bardzo zdrowa.Sprawdzi się ona również na słodko w formie deseru.Kasza jaglana pysznie smakuje z jabłkiem,rodzynkami i miodem.Przyprawiona cynamonem i kardamonem.Do przygotowania tego deseru użyłam ekologicznej kaszy jaglanejmielonego kardamonu od ECOBLIK. Zapraszam:)

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej
2 jabłka
pół szklanki rodzynek
miód prawdziwy do smaku
cynamon mielony według uznania
szczypta mielonego kardamonu

Wykonanie:
1. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Podczas gotowania kaszę często mieszamy, żeby się nie przypaliła.
2. Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy, dodajemy miód do smaku, rodzynki oraz cynamon i kardamon. Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.
4. Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.
5. Smacznego.

Rady:
Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.

 

O autorce wpisu:

Izabela w kuchni

http://izabelawkuchni.blogspot.com/

Izabela w kuchni

Witam. Mam na imię Izabela. Zapraszam serdecznie do odwiedzania mojej kuchni, która według mojej rodziny jest bardzo smaczna.

« wróć

Przeczytaj też