Ciasteczka z kaszy jaglanej z jabłkami od kolorowo w kuchni.blogspot.com
Bardzo proste i szybkie bezglutenowe ciastka z ugotowanej kaszy jaglanej z suszonymi jabłkami, osłodzone miodem z dodatkiem suszonych fig i mąki ryżowej. Z zewnątrz twardsze, a w środku mięciutkie- takie właśnie są te ciastka ;)
SKŁADNIKI:
- 150 g kaszy jaglanej z jabłkami EcoBlik,
- 5 suszonych fig,
- 2 łyżki miodu,
- 3 łyżki mąki ryżowej.
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę jaglaną gotujemy z wodą w stosunku 1:2, czyli dwa razy więcej wody niż kaszy.Do ciepłej, ugotowanej kaszy dodajemy miód, kawałki figi i mąkę ryżową. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Lepimy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Rozpłaszczamy dłonią. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
O autorce wpisu:
http://kolorowowkuchni.blogspot.com/
Pewnego dnia upiekłam ciasto… i tak zaczęła się moja pasja do gotowania, a właściwie do pieczenia :) Zapraszam na bloga!
« wróć