Kasza jaglana na słodko od bajeczna kuchnia.blogspot.com
Kasza przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna, często przyrządzam sobie takie pożywne śniadanie które dodaje mi dużo energii. Do przygotowania dania użyłam ekologicznej kaszy od EcoBlik.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej EcoBlik
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
1-2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Kaszę wsypujemy do rondelka, prażymy ją przez kilka minut. Zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła kaszę. Gotujemy na małym ogniu do odparowania wody. Zalewamy mlekiem, dodajemy sparzone gorącą wodą rodzynki i suszoną żurawinę. Wszystko razem zagotowujemy, dodajemy miód.
O autorce wpisu:
http://bajecznakuchnia.blogspot.com/
Na co dzień pracuję zawodowo ,a wolny czasie lubię tworzyć nowe dania i wypieki. Preferuję kuchnię tradycyjną ale często korzystam z nowoczesnej.Bardzo często eksperymentuję z nowościami, więc przez to w mojej kuchni nie ma mi
« wróć