Peruwiański Flaming

 

Kawa ziarnista ekologiczna PERUWIAŃSKI FLAMING

Każda Nasza kawa zawiera ręcznie zbierane ziarna, pochodzące z ekologicznych obszarów, porośniętych pięknymi i zdrowymi krzewami kawowca. Nigdzie nie używa się tyle pestycydów, co przy zwykłej uprawie kawy. W naszej ich nie znajdziesz!

Ekologiczne ziarna, czysta natura – bez chemicznych dodatków i sztucznych nawozów. Dzięki temu, że wypalamy ją na miejscu, w małych porcjach, zawsze zachowuje swój wspaniały smak i aromat, a stopień wypalenia dobieramy indywidualnie – w zależności od jej gatunku i kraju pochodzenia. Wówczas w pełni możemy wykorzystać jej potencjał i uwolnić wszystkie nuty smakowo-zapachowe, drzemiące w każdym ziarenku. Wybierz swój ulubiony wariant, bądź eksperymentuj i mieszaj je ze sobą w dowolnych proporcjach. Stwórz własny, niepowtarzalny blend!

Kawa Peruwiański Flaming jest to kawa pochodząca z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami. Kawa uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne. Kawa Peruwiański Flaming, charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami, ozdobionymi karmelowymi, waniliowymi i cynamonowymi detalami. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów, owoców i czekolady. Kawa Peruwiański Flaming nie jest także pozbawiona lekkości, którą nadaje jej delikatne głębokie body.

KAWA ZIARNISTA – smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej

Składniki: Ekologiczna palona kawa Arabica 100% – ZIARNISTA

Masa netto 200g, 1kg.

rolnictwo spoza UE

Kraj pochodzenia: PERU

Cena: 21zł

Zobacz w sklepie

 

 

Peru to zdecydowanie jeden z największych producentów kawy, ale większość zbiorów przeznaczana jest tutaj na eksport – tak właśnie powstał Peruwiański Flaming! Co więcej, sprzedaż kawy na rynki zagraniczne stanowi dla Peru istotną część gospodarki. Najpopularniejszym jej gatunkiem jest tu ta najszlachetniejsza, czyli Arabika – to właśnie ją znajdziesz we Flamingu. W Peru przeważają małe, familijne pola upraw, dzięki czemu kawa ekologiczna z tej części świata cieszy się tak doskonałą jakością i pozyskiwana jest głównie ze stanu naturalnego. Uprawa kawy peruwiańskiej odbywa się w trzech regionach, a każdy z nich nadaje naszym ziarnom inny charakter – dlatego Flaming łączy w sobie kilka różnych nut aromatycznych. Co roku w sierpniu, tradycyjnie w czwarty piątek miesiąca, obchodzony jest tu Narodowy Dzień Kawy i o ile Peruwiańczycy nie słyną może z rekordowego spożycia espresso, to na pewno słyną z przepysznych ziaren, które teraz znajdziesz w Peruwiańskim Flamingu.