Strona główna Kawa Ziarnista Peruwiański Flaming

Peruwiański Flaming

Peru

Kawa ziarnista ekologiczna PERUWIAŃSKI FLAMING

Każda Nasza kawa zawiera ręcznie zbierane ziarna, pochodzące z ekologicznych obszarów, porośniętych pięknymi i zdrowymi krzewami kawowca. Nigdzie nie używa się tyle pestycydów, co przy zwykłej uprawie kawy. W naszej ich nie znajdziesz! Ekologiczne ziarna, czysta natura – bez chemicznych dodatków i sztucznych nawozów. Dzięki temu, że wypalamy ją na miejscu, w małych porcjach, zawsze zachowuje swój wspaniały smak i aromat, a stopień wypalenia dobieramy indywidualnie – w zależności od jej gatunku i kraju pochodzenia. Wówczas w pełni możemy wykorzystać jej potencjał i uwolnić wszystkie nuty smakowo-zapachowe, drzemiące w każdym ziarenku. Wybierz swój ulubiony wariant, bądź eksperymentuj i mieszaj je ze sobą w dowolnych proporcjach. Stwórz własny, niepowtarzalny blend!

Kawa Peruwiański Flaming jest to kawa pochodząca z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami. Kawa uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne. Kawa Peruwiański Flaming, charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami, ozdobionymi karmelowymi, waniliowymi i cynamonowymi detalami. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów, owoców i czekolady. Kawa Peruwiański Flaming nie jest także pozbawiona lekkości, którą nadaje jej delikatne głębokie body.

KAWA ZIARNISTA – smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej

Składniki: Ekologiczna kawa Arabica 100% – ZIARNISTA

Masa netto 200g, 1kg.

Kraj pochodzenia: PERU

Cena: 21zł

przejdź do sklepu i zamów
Produkt Ekologiczny

Peru to zdecydowanie jeden z największych producentów kawy, ale większość zbiorów przeznaczana jest tutaj na eksport - tak właśnie powstał Peruwiański Flaming! Co więcej, sprzedaż kawy na rynki zagraniczne stanowi dla Peru istotną część gospodarki. Najpopularniejszym jej gatunkiem jest tu ta najszlachetniejsza, czyli Arabika - to właśnie ją znajdziesz we Flamingu. W Peru przeważają małe, familijne pola upraw, dzięki czemu kawa ekologiczna z tej części świata cieszy się tak doskonałą jakością i pozyskiwana jest głównie ze stanu naturalnego. Uprawa kawy peruwiańskiej odbywa się w trzech regionach, a każdy z nich nadaje naszym ziarnom inny charakter - dlatego Flaming łączy w sobie kilka różnych nut aromatycznych. Co roku w sierpniu, tradycyjnie w czwarty piątek miesiąca, obchodzony jest tu Narodowy Dzień Kawy i o ile Peruwiańczycy nie słyną może z rekordowego spożycia espresso, to na pewno słyną z przepysznych ziaren, które teraz znajdziesz w Peruwiańskim Flamingu.

Peru_
Peru góry
Kawowe ciasteczka

Kawowe ciasteczka od kuchnia i podroze.blogspot.com

Zapraszam Was dzisiaj na coś pysznego. Taki mały słodki deserek - kawowe ciasteczka. A do ciasteczek polecam ekologiczną kawę arabica z Brazylii, która charakteryzuje się...
Jak parzyć kawę w kawiarce ciśnieniowej

Jak parzyć kawę w kawiarce ciśnieniowej? – napiecyku.pl

Od wielu lat pijemy kawę z kawiarki ciśnieniowej. Oparłam się modzie na kosmicznie drogie ekspresy kolbowe, które dodatkowo zabierają sporo miejsca w kuchni, a...
Ziarna kawy EcoBlik

Jak wygląda uprawa kawy w Peru, Meksyku, Brazylii, Etiopii i Indonezji?

Krótki kawowy przewodnik po krajach, z których pochodzą Peruwiański Flaming, Meksykański Jaguar, Brazylijska Sowa, Etiopski Lis i Indonezyjska Żaba! Peru Peru to zdecydowanie jeden z największych...
Kawa ekologiczna czym różni się od tej zwyczajnej

Kawa ekologiczna – czym różni się od tej zwyczajnej?

O popularności kawy świadczą statystyki i nasze przyzwyczajenia. Stała się symbolem gościnności, spotkań z przyjaciółmi i biznesowymi partnerami. Kiedy kogoś zapraszamy, mówimy „wpadnij do...
Kawowy fast food

Kawowy fast food, czyli o kawie w wersji instant

Dla wielu kawoszy z prawdziwego zdarzenia, znających się na uprawie ziaren, ich pochodzeniu i procesie produkcji, rozpuszczalna ich wersja w ogóle nie powinna nazywać...
Ekologiczna kawa EcoBlik

Dobra kawa – jak ją rozpoznać?

Dla wielu poranne parzenie oraz picie kawy stanowi prawdziwy rytuał, a niekiedy nawet - najprzyjemniejszą część dnia. Nastawiamy czajnik albo włączamy ekspres i już...