TOP 7 najlepszych drinków ziołowych

Pomysł na orzeźwiające i zdrowe napoje? Przygotowaliśmy kilka propozycji na Sylwestra, nadchodzący karnawał, a tak naprawdę na dużo dłużej – gdyż nasze Herbal Ice Tea co roku są hitem także lata! Na bazie pysznych mieszanek ziołowych, z dodatkiem owoców – doskonale gaszą pragnienie i są świetnym zastępnikiem dla niezdrowych napojów ‘sklepowych’. Szybkie w przygotowaniu, łatwe do podania – idealne na eleganckie przyjęcia i luźne spotkanie ze znajomymi. Poznajcie nasze TOP 7 ziołowych drinków mocy!

Mistrzowska Truskawka

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Mistrzowskiej

4 łyżeczki domowego syropu z truskawek

Mrożone truskawki do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut. Do szklanki z lodem wlać syrop z truskawek, wrzucić owoce, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Mistrzowska truskawka

Ziemiańska Cytryna

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Ziemiańskiej

2-3 łyżeczki brązowego cukru/miodu

Sok z ½ cytryny lub limonki

Plasterki cytryny i limonki do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut, a następnie rozpuścić w niej cukier/miód. Do szklanki z lodem dodać plasterki cytryny/limonki, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Ziemiańska cytryna

Hetmańska Pomarańcza

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Hetmańskiej

2-3 łyżeczki brązowego cukru/miodu

Sok z ½ pomarańczy

Plasterki pomarańczy do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut, a następnie rozpuścić w niej cukier/miód. Do szklanki z lodem dodać plasterki pomarańczy, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Hetmańska pomarańcza

Malinowa Ambrozja

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Ambrozji Antyprzeziębieniowej

4 łyżeczki domowego syropu z malin

Mrożone maliny do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut. Do szklanki z lodem wlać syrop z malin, wrzucić owoce, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Ambrozja antyprzeziębieniowa

Książęca Porzeczka

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Książęcej

4 łyżeczki domowego syropu z czarnej porzeczki

Mrożone porzeczki lub inne owoce do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut. Do szklanki z lodem wlać syrop z czarnych porzeczek, wrzucić owoce, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

herbata książęca

Magnacka Wiśnia

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Magnackiej

4 łyżeczki domowego syropu z wiśni

Mrożone wiśnie lub inne owoce do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut. Do szklanki z lodem wlać syrop z wiśni, wrzucić owoce, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Magnacka wiśnia

Królewska Żurawina

1 saszetka FIX lub 1 łyżeczka sypanej Herbaty Królewskiej

4 łyżeczki domowego syropu z żurawiny

Mrożona żurawina lub inne owoce do dekoracji (opcjonalnie)

Listki mięty/melisy do dekoracji (opcjonalnie)

1 szklanka lodu

100ml wrzątku do zaparzenia Herbaty

Herbatę zaparzyć pod przykryciem, aby dobrze naciągnęła – około 15 minut. Do szklanki z lodem wlać syrop z żurawiny, wrzucić owoce, zalać zaparzoną wcześniej Herbatą. Udekorować listkami mięty/melisy.

Królewska żurawina