Piernikowe ciasteczka z kardamonem od izabela w kuchni.blogspot.com

Pyszne i pachnące, idealnie kruche. Podczas pieczenia po całym domu unosi się cudowny zapach. Takie ciasteczka możemy upiec na świąteczny stół. Z przepisu wyszło mi 3 blaszki ciasteczek. Do ciasteczek użyłam wspaniałego ekologicznego kardamonu mielonego od ECOBLIK. Zapraszam:)

Piernikowe kruche ciasteczka z nutką kardamonu
Piernikowe kruche ciasteczka z nutką kardamonu

Piernikowe kruche ciasteczka z nutką kardamonu

Piernikowe kruche ciasteczka z nutką kardamonu

Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
pół szklanki cukru pudru
15 dag masła
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy do piernika
pół łyżeczki mielonego kardamonu

Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy

Wykonanie:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto.
2.Następnie na posypanej mąką stolnicy ciasto wałkujemy i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka.
3.Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
5.Smacznego.

O autorce wpisu:

Izabela w kuchni

http://izabelawkuchni.blogspot.com/

Izabela w kuchni

Witam. Mam na imię Izabela. Zapraszam serdecznie do odwiedzania mojej kuchni, która według mojej rodziny jest bardzo smaczna.

 

PODZIEL SIĘ