Papryka faszerowana kaszą jaglaną od polskazupa.pl

Dzisiaj kolejna propozycja na proste i bardzo malownicze danie z piekarnika. Połączyłam moje ulubione smaki. Ciekawe czy wam to połączenie przypadnie do gustu?

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

 

  • 4 – 5 strąków czerwonej papryki
  • 1 szkl suchej kaszy jaglanej EcoBlik
  • 100 g sera halloumi
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki rodzynek
  • natka pietruszki
  • ostra papryka
  • kumin
  • sól

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

 

Kaszę jaglaną ugotować. Ser pokroić w kostkę, zostawiając kilka plastrów do położenia na wierzchu. Kaszę wymieszać z przyprawami, serem, rodzynkami, słonecznikiem i posiekaną natką pietruszki.

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

 

Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Do każdej nałożyć kaszę, przykryć plastrem sera.

Piec w 180 ºC przez 35 – 40 minut.

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

 

Smacznego 🙂

 

O autorce wpisu:

Polska zupa

http://www.polskazupa.pl/

Kuchnią i żywieniem interesowałam się od zawsze. Po maturze oczywistym wyborem były dla mnie studia na wydziale Żywienia Człowieka i Konsumpcji. Wiedzę tam zdobytą pogłębiłam kilka lat później na tym samym wydziale na studiach podyplomowych Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne. Prywatnie szczęśliwa żona i matka trójki dzieci. Blog kulinarny prowadzę od ponad roku. Przepisy pojawiające się na nim są z reguły proste i szybkie w przygotowaniu. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tam coś dla siebie.

PODZIEL SIĘ