Kruche ciasteczka z lawendą od izabela w kuchni.blogspot.com

Lawendę użyłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Doskonale sprawdziła się w ciasteczkach. Podczas pieczenia zapach po całym domu unosił się cudowny zapach. W upieczonych ciasteczkach jest lekko wyczuwalna. Lawenda zawiera wiele pozytywnych właściwości. Do wypieku ciasteczek użyłam wspaniałej i ekologicznej  lawendy od ECOBLIK. Zapraszam 🙂

Kruche ciasteczka z lawendą
Kruche ciasteczka z lawendą

Kruche ciasteczka z lawendą

Składniki:
Ciasto:
1 szklanka mąki tortowej
2 łyżki cukru pudru
15 dag masła
1 jajko
1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:
1 łyżeczka suszonej lawendy
mąka pszenna do posypania stolnicy

Wykonanie:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy pokruszoną lawendę i dokładnie zagniatamy.
2.Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka.
3.Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 do zrumienienia.
4. Smacznego.

O autorce wpisu:

Izabela w kuchni

http://izabelawkuchni.blogspot.com/

Izabela w kuchni

Witam. Mam na imię Izabela. Zapraszam serdecznie do odwiedzania mojej kuchni, która według mojej rodziny jest bardzo smaczna.

PODZIEL SIĘ