Ciasteczka z kaszy jaglanej z jabłkami od kolorowo w kuchni.blogspot.com

Bardzo proste i szybkie bezglutenowe ciastka z ugotowanej kaszy jaglanej z suszonymi jabłkami, osłodzone miodem z dodatkiem suszonych fig i mąki ryżowej. Z zewnątrz twardsze, a w środku mięciutkie- takie właśnie są te ciastka 😉

Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

 

SKŁADNIKI:

  • 150 g kaszy jaglanej z jabłkami EcoBlik,
  • 5 suszonych fig,
  • 2 łyżki miodu,
  • 3 łyżki mąki ryżowej.

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę jaglaną gotujemy z wodą w stosunku 1:2, czyli dwa razy więcej wody niż kaszy.Do ciepłej, ugotowanej  kaszy dodajemy miód, kawałki figi i mąkę ryżową.  Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Lepimy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Rozpłaszczamy dłonią. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 stopniach.

Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

 

O autorce wpisu:

Kolorowo w kuchni

http://kolorowowkuchni.blogspot.com/

Kolorowo w kuchni

Pewnego dnia upiekłam ciasto… i tak zaczęła się moja pasja do gotowania, a właściwie do pieczenia 🙂 Zapraszam na bloga!

PODZIEL SIĘ